ژورنال رسمی لباس ایرانی اسلامی چاپ می شود
یزدفردا :شاه آبادی بیان کرد: برگزاری نمایشگاههای دائمی مد و لباس پاسخی به این حرکت بود برای اینکه جامعه جوان ما و موضوع آراستگی ظاهری در جامعه و تمایل به میل زیبایی و جلوه زیبایی پوشی در هیچکس قابل کتمان نیست.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنوز در کشور یک ژورنال رسمی از لباسهای ایرانی و اسلامی نداریم، گفت: قرار است در آینده ژورنال رسمی چاپ شود و در اختیار تولید کننده قرار گیرد که بر روی هر لباس برند تولید کننده درج خواهد شد.
به گزارش مهر، حمید شاه آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری نخستین جشنواره مد و لباس فجر که امروز شنبه 29 بهمن در تالار وحدت برگزار شد، گفت: پنج سال است که موضوع مد و لباس در دستور کار قرار دارد اما در یکسال اخیر برگزاری جشنواره ها و نمایشگاههای مختلف و اقدامات ویژه مد و لباس در سال 90 نشان دهنده عزم جدی مدیران فرهنگی و استفاده از ظرفیت های هنری کشور برای اغنای نیاز جامعه مسلمان و توجه به موضوع آراستگی و آراسته پوشی و توجه ویژه به مقوله عفاف و حجاب است.
وی افزود: به پشتوانه اقدامات یکساله نخستین جشنواره مد و لباس فجر در روزهای 11 تا 18 اسفندماه در سالن حجاب تهران برگزار می شود.
شاه آبادی گفت: هر اقدامی در طول یکسال گذشته در این ارتباط با اقبال کم نظیر مخاطبان مواجه شد و این نشان دهنده نیاز و بستر آماده برای این فعالیت در جامعه است.
معاون هنری وزارت فرهنگ گفت: هدف تمرکز بر روی مدلهای مورد نظر مخاطبان و تامین نیازهای روحی انسانها است. بنابراین قانون ساماندهی مد و لباس بر موضوع مخاطبان و نیاز آنها تاکید فراوان دارد چون ما نیاز داریم که سلیقه مخاطبان را بشناسیم و بر اساس نظام عرضه و تقاضا به مقوله مد و لباس ایرانی بپردازیم.
شاه آبادی بیان کرد: برگزاری نمایشگاههای دائمی مد و لباس پاسخی به این حرکت بود برای اینکه جامعه جوان ما و موضوع آراستگی ظاهری در جامعه و تمایل به میل زیبایی و جلوه زیبایی پوشی در هیچکس قابل کتمان نیست.
وی گفت: کارگروه ساماندهی مد و لباس باید بستری را آماده کند که مخاطبان به پوشش مورد نظر خود دسترسی آسان داشته باشند.
وی تصریح کرد: هنوز بعد از گذشت یکسال و اندی از برگزاری نمایشگاهها، ژورنال لباس اسلامی و ایرانی نداریم و دستگاههای دیگر نیز کمتر می دانند که چه وظایفی نسبت به این موضوع دارند.
شاه آبادی بیان کرد: مدل های عرضه شده بعد از برگزاری جشنواره ها توسط وزارت صنعت و تجارت و دستگاههای دیگر باید مورد حمایت قرار گیرند.
وی افزود: برگزاری نشستهای تخصصی و پژوهشی با موضوعات مختلف بستری را فراهم کرد که نه تنها عامه جامعه از مدل های ارائه شده بازدید کردند بلکه نخبگان هم نظراتشان را ارائه دادند. بنابراین از تمام نظرات و سلیقه ها برای انتخاب مدل های لباس استفاده کردیم. همچنین برای سال 91 ادامه نشست های تخصصی در دستور کار قرار دارد و برنامه ریزی هایی برای تعاملات با جامعه دانشگاهی در حال شکل گیری است.
شاه آبادی افزود: قصد داریم همه مدل های لباس ایرانی را عرضه و به سمت تخصصی شدن حرکت کنیم.
شاه آبادی با بیان اینکه پس از تصویب یک مدل و صدور پروانه موقت ژورنال مدل های لباس ایرانی چاپ می شود، گفت: فرآیند کار در آینده به این سمت سوق پیدا می کند که سلیقه مخاطبان و سهولت دسترسی به مدل ها در دستور کار قرار بگیرد.
وی گفت: ژورنال رسمی لباس و مد پس از چاپ در اختیار تولید کننده قرار می گیرد و برند تولید کننده روی آن لباس درج خواهد شد. پس از آن از نهادهای اجتماعی و انتظامی می توان خواست که با این موضوع هماهنگ شوند اما اکنون ملاک بر روی مدهای رایج و عرف است.
معاون فرهنگی هنری وزارت ارشاد گفت: در چهار نمایشگاه مد و لباس و برنامه هایی دیگری در این ارتباط مدل های ویژه مهمانی و محیط های غیر اجتماعی نیز عرضه شده است بنابراین اگر قرار باشد از این مدل ها در فضای اجتماعی استفاده کرد به طور مسلم عرف نیست. البته دلیل انتخاب موضوع جشنواره مد و لباس این است که هر لباسی مطابق با فضای استفاده از آن عرضه شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 04,ژانویه,2025